Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dil Meseleleri
 Hamsicik Forum : Dil Meseleleri
Konu Konu: Seni Ben Ellerin... Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Hamsicik
Admin Group
Admin Group

Çevrimiçi Durumu: Çevrimdışı
Gönderildi: 28 Mayis 2004 - 23:37 | IP Kayıtlı Alıntı Hamsicik

Eski bir Sanat Müzigi sarkisinda hata buldum. Bakin sarki ne diyor:

Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim?

Bu sözlerden ne anliyoruz? Çolak bir sevgilimiz var. Biz onu sevince çolak sevgilimizin elleri oluyor. Ancak onun ellerinin olmasindan biz hiç memnun degiliz ve sitem ediyoruz!

Peki bu sarki nasil olmaliydi? Iste söyle:

Seni ben ellerin olasin diye mi sevdim?

Sayfa Başı Göster Hamsicik's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır Hamsicik

pitika
Newbie
Newbie
Simge

Ülke: Turkey
Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:49 | IP Kayıtlı Alıntı pitika

Yani adam kendini kaptirmis, çoskuyla sarkisini söylüyor. Siz ne diyorsunuz bir saniye imla hatasi var. Eeee böyle bir durumda sarkinin ahengi, heyecani da kaybolup gidiyor. Sayin Hamsicik lütfen imla hatam varsa düzeltmeyiniz.

Sayfa Başı Göster pitika's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır pitika

umurumda
Moderator Group
Moderator Group

Ülke: Turkey
Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:50 | IP Kayıtlı Alıntı umurumda

Sayin Hamsicik,

Sarkilarda, konusmalarda, yazilarda hep Türkçe hata var mi arayisi içinde olmanizin zamanla sizde bir saplanti haline gelmeyeceginden emin misiniz?.

Not: Su anda Hamsicik bu cümledeki gerekli düzeltmeleri bizzat yapmistir.

Sayfa Başı Göster umurumda's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır umurumda

rainmaker
Newbie
Newbie
Simge

Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:52 | IP Kayıtlı Alıntı rainmaker

Duzeltme: Arkadaslar, sarkinin duzeltilmis halini ben yillardir dinliyorum. Yani ben o sarkiyi "Ben seni ellerin olasin diye mi sevdim?" olarak hatirliyorum. Bu sarkiyi katleden bizim yeni nesil "popcular" mi acaba?

rainmaker
Newbie
Newbie
Simge

Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:52 | IP Kayıtlı Alıntı rainmaker

Bak hamsicik benim imzamda da imla hatasi var. Altindan idam sehpasi cekilen kim. Aslinda buradaki gizli ozne insan "yani kisinin kendisi olmali" yada bastaki insan kelimesinden sonra virgul olmali.

Hamsicik
Admin Group
Admin Group

Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:53 | IP Kayıtlı Alıntı Hamsicik

Imzani sonradan mi düzelttin bilmem ama bence bu haliyle dedigin yerde bir hata yok. Surasi hatali: "çok fazla" neyi niteliyor? Bu görünen haliyle "baskalari" kelimesini. Oysa kastettigin sanirim suydu:

Insan yasamini baskalari üzerine çok fazla kurmamali. Sonra dostlar çekilince, altindan sehpasi çekilmis idam mahkumuna dönüyor. 

Bir degisiklik de "kurmamali" kelimesinden sonra nokta koyarak yaptim. Burada sebep sonuç iliskisi oldugu için noktali virgül de kullanilabilirdi ama bence nokta ile ayirmak da yanlis degil.

Sayfa Başı Göster Hamsicik's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır Hamsicik

Hamsicik
Admin Group
Admin Group

Gönderildi: 01 Haziran 2004 - 20:53 | IP Kayıtlı Alıntı Hamsicik

"Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim?" isimli sarki için Rainmaker arkadasimiz bir uyarida bulunmus. Popçular o kadar hata yapiyor ki bu da onlardan birisi olabilirdi. Ben acaba yanlis mi biliyorum diye biraz arastirdim internette. Öyle degilmis. Sarki evveliyatindan bozuk geliyor.

Sevgiler

a4722784
Newbie
Newbie

Gönderildi: 06 Haziran 2010 - 23:07 | IP Kayıtlı Alıntı a4722784

For those who were unable to travel to BlizzCon 2008 or purchase the DirecTV pay-per-view event, the polar bear mount in WoW remains an elusive dream. They watch with envy as their guildmates and friends ride off to join the Polar Bear Cavalry. No more! Thanks to Ten Ton Hammer and Blizzard  Cheap wow gold buy wow power leveling aion wedding dresses wow power leveling Entertainment, five lucky gamers will get another chance at the coveted prize. We've got five BlizzCon 2008 cards, each with a code to unlock the polar bear mount. You know you want one, so enter the Ten Ton Hammer WoW Polar Madness Giveaway today! wow gold Maybe if you bribe him enough he will scatch it off and email it Unless of course blizzard is mailing them. I got all excited thinking that it'd be a code based prize, until I read the code was affixed to a card. I knew instantly that it'd be only open to US &Canada. louis vuitton handbags The Entertainment Merchants Association, the trade association representing game sellers, has released their nominees for their 2009 Video Game Home Entertainment Awards. (Note to EMA: Terrible name. Change it.) A total of 90 nominees were recognized in 20 categories that encompass the wedding dresses most-popular gaming platforms and genres. Winners dcskooaalk will be announced at Game Supply: The Supply Chain Academy for Interactive Entertainment on February 11, 2009 in Burbank, CA. The full list of nominees is available here. aion power leveling  WoW: Wrath of the Lich King somehow managed to be the ONLY nominee for PC game of the year. Takes a bit of the suspense out of who will win doesn't it? The nod was the only nomination for WoW; though publisher Activision Blizzard was nominated for Third Party Video Game Publisher of the Year, rolex Watches competing against EA and Ubisoft. Interestingly enough WoW:WotLK was the only clearly PC-only game on the list. While there certainly other nominees that had PC ports (Fallout 3, Call of Duty 5, etc.), it looks like the EMA gave PC-only games the shaft this year. For more information, or to express your disappointment, feel free to contact Grace Lee of the EMA 0607 LJ.
Sayfa Başı Göster a4722784's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır a4722784 Git a4722784's Ana Sayfa

Bu konuya cevap yazabilmek için giriş
Daha önceden kayıt olmadıysanız önce kayıt olunuz

Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma

Sayfa yükleme süresi: 0.0781 saniye.